23 Temmuz 2012 Pazartesi


Ispanaklı Köfte Tarifi

Malzemeler

1 kg ıspanak
750 gram köftelik kıyma
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber
4 dal taze soğan
1 adet soğan
Kızartmak için:
4 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı sıvıyağ

Ispanaklı Köfte Yapılışı

AYIKLAYIP yıkadığınız ıspanağın içine 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Kaynar suda 2 dakika bekletip süzerek soğuk su ile şoklayın. Suyunu iyice sıkarak ince doğrayın. Çukur bir kase içine aldığınız ıspanağı, kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, tozşekeri, tuzu, karabiber i, ince doğradığınız taze soğan ı ve rendelediğiniz kuru soğanı iyice yoğurun. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi şekil verin. Ispanak lı köfteleri kızartmak için bir tabağa galeta ununu, başka bir tabağa iyice çırptığınız yumurtaları alın. Köfteleri önce galeta ununa sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder