23 Temmuz 2012 Pazartesi


Çilekli Milföy Tart Tarifi

Malzemeler

4 adet milföy hamuru
Dilediğiniz miktarda çilek

Krema için: 2 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1/3 su bardağı un
1 adet yumurtanın sarısı

Çilekli Milföy Tart Yapılışı

Sütü bir tencereye aktarın. Kaynamaya başladığında un ve tozşekeri azar azar ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Çırpılmış yumurta sarısını ekleyin ve sürekli çırpmaya devam edin. Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden indirerek, soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını unlu bir zemine alıp kenarlarını birleştirerek büyük bir kare elde edin. Daha sonra merdane ile inceltin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamur kızarana dek pişirin. Hamurun kabaran kısımlarını bıçakla kesin. Ilınmış milföyün üzerine soğuk kremayı yayın. Üzerini çileklerle süsleyerek, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder